اجاره ابزار برقی و موتوری

اجاره انواع ابزار ساختمانی و صنعتی

اجاره ابزار برقی و موتوری

اجاره انواع ابزار ساختمانی و صنعتی

اجاره انواع ابزار ساختمانی و صنعتی از قبیل اجاره چکش برقی، اجاره بالابر ساختمانی، اجاره بتونیر 300 لیتری، اجاره کمپکتور، اجاره ویبره برقی، اجاره ویبره بنزینی، اجاره تفنگ میخکوب، اجاره کاتر آسفالت بر، اجاره کاتر برش بتن، اجاره موتور برق و ...

۳ مطلب در آبان ۱۴۰۲ ثبت شده است

نهایت ظرفیت بالابر تکفاز به چه میزان است؟

سه شنبه, ۱۶ آبان ۱۴۰۲، ۰۷:۰۴ ب.ظ | سهراب اشرفی | ۰ نظر

در محیط‌های کارگاهی و بخصوص ساختمان‌سازی، بالابرها نقش ویژه‌ای در تسهیل امور جابجایی مصالح و سایر مواد اولیه دارند به طوری که بدون استفاده از این وسیله عملاً بخشی از پروسه پیشرفت پروژه با کندی چشم‌گیری مواجه خواهد شد. با توجه به همین نقش برجسته بالابر در پروژه‌های ساختمانی، عموماً از آن به عنوان بالابر مصالح یا بالابر ساختمانی نیز یاد می‌شود.

اما در مورد یک بالابر ، مهم‌ترین ویژگی و کلیدی‌ترین بخش از مشخصات آن چیست؟ پاسخ روشن است؛ ظرفیت بالابر ساختمانی. ظرفیت بالابر ساختمانی، مهم‌ترین ویژگی این وسیله بوده و به بیانی دیگر و به شکلی تخصصی، نمایانگر میزان قدرت و توانایی بالابر ساختمانی در انجام وظایف محوله است.

نیازی به توضیح نیست که ظرفیت بیشتر به معنی قدرت بیشتر در جابجایی مواد و مصالح بوده و چه کسی ممکن است از قدرت بیشتر این وسیله راضی نباشد.

بر مبنای همین اهمیت بالای مسئله ظرفیت بالابر ساختمانی، این بار و در این یادداشت تلاش کردیم تا یکی از مسائل و موضوعات مؤثر بر ظرفیت بالابر ساختمانی را بررسی کنیم؛ تک‌فاز یا سه‌فاز بودن موتور. سؤال اصلی در اینجا این است که اساساً بالابر ساختمانی تک‌فاز نهایتاً چه ظرفیتی دارد؟

از قوانین و قواعد کلی پرهیز کنید

دقت داشته باشید که ما در این یادداشت تنها با تکیه بر تجربه بازار و با در نظر گرفتن مدل‌های رایج قصد پاسخ دادن به این پرسش را داریم؛ پس اساساً هیچ قاعده کلی در این مورد وجود ندارد.

این بدان معنی است که شاید شما محصولی با موتور الکتریکی تک‌فاز پیدا کنید، که ظرفیت آن بیش از حد تعیین‌شده در این یادداشت باشد اما در مجموع و در یک نگاه کلی بهتر است در ظرفیت‌های بسیار بالا، به موتورهای الکتریکی، ولو قوی و مرغوب، اعتماد نکنید.

اما پیش از پرداختن به نهایت ظرفیت بالابر ساختمانی تک‌فاز ، بهتر است به این پرسش پاسخ دهیم که در اصل مقصود از بالابر ساختمانی تک‌فاز یا سه‌فاز چیست؟ پس برای پاسخ با ما همراه باشید.

بالابر ساختمانی تک‌فاز و سه‌فاز؛ تفاوت در چیست؟

به شکل خلاصه می‌توان گفت که بالابر ساختمانی تک‌فاز ، از موتور الکتریکی تک‌فاز استفاده می‌کند اما در بالابر ساختمانی سه‌فاز شاهد به‌کارگیری موتور الکتریکی سه‌فاز هستیم. پس با این حساب باید تفاوت را در موتور الکتریکی تک‌فاز و موتور الکتریکی سه‌فاز پی گرفت.

اصلی‌ترین پرسشی که در خرید و فروش بالابر ساختمانی وجود دارد، همین تک یا سه فاز بودن آن است که در ادامه به صورت نکته‌محور تفاوت این دو مورد بررسی خواهد شد.

  •         موتور الکتریکی تک‌فاز، از یک فاز برق متناوب برای کار کردن استفاده می‌کند. یک فاز برق متناوب در اصل همان برق متناوب خانگی است که معمولاً در رنج ولتاژ 220 ولت در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.
  •         موتور الکتریکی سه‌فاز، از سه فاز برق متناوب برای کار کردن استفاده می‌کند. به بیانی دیگر در این نوع موتور الکتریکی، به طور همزمان، سه رشته سیم دارای برق متناوب به وسیله وارد خواهند شد. با این حساب در یک نگاه کلی ولتاژ کاری موتور الکتریکی سه‌فاز، بیش از 220 بوده و بسته به نوع محصول بین 300 تا 400 ولت متغیر است.

اما آیا این تمایز در ولتاژ مصرفی، باعث برتری موتور الکتریکی سه‌فاز نیست به موتور الکتریکی تک‌فاز شده است؟ خیر باید به نکات زیر توجه کرد.

  •         همانطور که می‌دانید، در برق متناوب در هر ثانیه، شاهد صدها دور تناوب جریان برق هستیم و به بیانی دیگر برق به طور مداوم قطع و وصل خواهد شد. البته بهتر است بگوییم تغییر قطب می‌دهد. در مجموع این صدها بار قطع و وصل برق، باعث می‌شود وسیله‌ای که از این نوع برق استفاده می‌کند، صدها بار در یک ثانیه خاموش و روشن شود؛ باید دقت داشت که این خاموش و روشن شدن‌ها به قدری سریع است که با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیست. همین خاموش و روشن شدن مداوم باعث ضعف در قدرت وسیله خواهد شد.
  •         اما در برق سه‌فاز، با ترکیب کردن سه فاز مختلف برق متناوب، دیگر شاهد قطعی برق نیستیم زیرا هر بار که یکی از فازها به صفر رسیده و اصطلاحاً خاموش است، فاز دیگری به حد بالای جریان رسیده و اجازه نمی‌دهد تا جریان کلی برق حتی برای مدت کوتاهی قطع شده و در عملکرد وسیله وقفه‌ای ایجاد شود. این یعنی موتور الکتریکی با استفاده از برق سه‌فاز به صورت پیوسته روشن است و اعمال نیرو می‌کند.

همین تفاوت فوق باعث ظرفیت و قدرت بیشتر در موتور برق سه‌فاز شده است. حال با در نظر داشتن موارد فوق در مورد تفاوت بالابر ساختمانی تک‌فاز با سه‌فاز می‌توان به تفاوت ظرفیت این دو و اهمیت آن در خرید و فروش بالابر ساختمانی پرداخت.

نهایت ظرفیت بالابر ساختمانی تک‌فاز

با توجه به موارد طرح شده در بخش پیشین، موتور الکتریکی که از برق تک‌فاز در عملکرد خود بهره می‌گیرد، به مراتب ضعیف‌تر است. پر واضح است که بالابر مصالح تک‌فاز از این موتور در ساختار خود استفاده می‌کند و بر همین مبنا، می‌توان گفت این وسیله در ظرفیت‌های 350 کیلوگرم کاربردی است.

اما در ظرفیت 500 و 750 کیلوگرم که برای پروژه‌های بزرگ‌تر ساختمان‌سازی، کاربردی نبوده و در این ظرفیت‌ها باید از بالابر مصالح سه‌فاز استفاده شود.

البته همانطور که در بخش ابتدایی گفته شد، ممکن است در موارد نادری بتوان بالابر ساختمانی تک‌فازی با حداکثر ظرفیت 500 کیلوگرم را نیز در بازار یافت اما در این مورد باید حتماً خرید با نهایت احتیاط انجام‌شده و جوانب مختلف موضوع سنجیده شود. پس در یک نگاه کلی تا ظرفیت 350 کیلوگرم از مدل‌های تک‌فاز استفاده شود.

دو نکته مهم

دو نکته در این بین اهمیت بالایی دارند. ابتدا در نظر داشته باشید که ظرفیت‌های اعلام‌شده اسمی هستند و در عمل ظرفیت تمام انواع بالابر مصالح کمتر است. مثلاً در همین بالابر 350 کیلویی، حداکثر ظرفیت مطمئن بار 250 کیلوگرم است.

پس برای دقت بیشتر در بیان موضوع باید گفت که اگر مصالحی با وزن بیش از 250 کیلوگرم را در کارگاه خود جابجا می‌کنید، باید به سراغ بالابر ساختمانی سه‌فاز بروید.

نکته حائز اهمیت دیگر، این است که تک‌فاز یا سه‌فاز بودن یو محصول به خودی خود، ضامن قدرت و دوام آن نیست. قطعاً باید تصمیم نهایی در این مورد، به سنجیدن جوانب و اجزای دیگری منوط شود؛ به طور مثال گیربکس، مرغوبیت و کیفیت ساخت موتور، طراحی و شکل ساخت چارچوب و بدنه و بسیاری از موارد مهم دیگر.

 

منبع: nikacorp.com

نحوه نصب و راه‌اندازی میکسر آزمایشگاهی

چهارشنبه, ۱۰ آبان ۱۴۰۲، ۱۰:۴۴ ق.ظ | سهراب اشرفی | ۰ نظر

بتونیر آزمایشگاهی که به آن میکسر بتن کوچک هم گفته می‌شود، دستگاه تخصصی ترکیب مواد بتنی است. بسیاری از پیمانکاران ترجیح می‌دهند در محل انجام پروژه و با نظارت خودشان بتن آماده شود. برای همین طرح اختلاط بتن را خودشان با یک دستگاه بتونیر انجام می‌دهند. ما در این مطلب قصد آموزش نحوه نصب و راه‌اندازی یک بتونیر کوچک را داریم، بتونیری که فروش بالایی داشته و به همین جهت مخاطبان بسیاری از ما خواسته بودند تا برای آن‌ها مطلبی آموزشی درباره نصب و راه‌اندازی و کار با این دستگاه تهیه کنید. در ادامه می‌توانید مهم‌ترین نکات در این باره را بخوانید.

۱- همزن آزمایشگاهی را با چارچوب در یک طرف آن، پایه کمکی را به‌صورت نشان‌داده‌شده وصل کنید. یک پیچ شش‌گوش را از طریق سوراخ‌های کناری وارد کنید، سپس یک‌مهره قفل را از طرف دیگر قرار دهید. همچنین یک پیچ شش‌گوش را به مهره روی قاب پیچ کنید و محکم کنید.

۲- چهارچوب را باز کنید و پایه میله را با چرخ‌ها با همان روش وصل کنید.

۳- اطمینان حاصل کنید که تمام پیچ‌ومهره‌ها پایه بتونیر برقی محکم شده‌اند.

دیگ پایین میکسر آزمایشگاهی

۱- پایه را روی میله استوانه‌ای محرک بکشید.

۲- با دقت و دو نفری، دیگ پایینی را با بازوی کمکی بر روی کمکی‌های کناری ایستاده قرار دهید، همانطور که نشان داده شده است، به طوری که بلوک‌های بلبرینگ در کانال‌هایی که توسط کمکی‌های کناری آماده شده، قرار بگیرند. میله با قطر بزرگ‌تر باید در انتهای پایه باشد.

۳در هر طرف، سوراخ‌ها را در کمکی کناری با آن‌هایی که در بلوک بلبرینگ هستند قرار دهید (تراز کنید) و یک پیچ شش‌گوش را ازیک‌طرف وارد کنید، سپس یک‌مهره قفل را از طرف دیگر قرار دهید. با یک آچار محکم کنید.

تیغه‌های میکسر بتن کوچک

تیغه‌های بتونیر را در دیگ پایینی به طور شل نصب کنید، همان‌طور که نشان‌داده‌شده است – دو سوراخ در پایه دیگ وجود دارد که می‌توان از بیرون یک پیچ وارد آن کرد. یک واشر و یک‌مهره قفل باید به طور آزادانه از داخل آن عبور کند. واشر باید زیر تیغه در مقابل دیگ قرار بگیرد.
نکته: دو فلش در بالای دیگ بتونیر و پایین دیگ برای توضیح موقعیت آنها برچسب شده است. اگر مشکلی در تعیین موقعیت درست تیغه‌های مخلوط دارید، این برچسب کمک می‌کند که اگر به طور موقت دیگ بالایی را در بالای دیگ پایینی نصب کردید، آن را بچرخانید به‌طوری‌که دو فلش در یک راستا قرار بگیرند.

دیگ بالایی همزن آزمایشگاهی

۱- دیگ بالایی همزن آزمایشگاهی را بر روی دیگ پایینی روی لبه قرار دهید و مطمئن شوید که سوراخ‌های پایه و همچنین فلش‌های برچسب‌گذاری شده تنظیم شده‌اند.

۲- یک پیچ متقاطع را در هریک از سوراخ‌های روی لبه وارد کنید. هر پیچ را از پایین با یک واشر برجسته و یک‌مهره کلاه‌دار محافظت کنید. اطمینان حاصل کنید که پیچ‌ومهره‌ها محکم بسته می­شوند.

۳- با قراردادن دوپیچ متقاطع از بیرون از طریق سوراخ‌های دیگ، تیغه‌های بتونیر برقی را در دیگ بالایی محکم کنید.

۴-یک واشر باید بین دیگ میکسر آزمایشگاهی و تیغه قرار گیرد. با استفاده از یک‌مهره قفل، تیغه مخلوط را در داخل محکم کنید.

۵- در نهایت، اطمینان حاصل کنید که تیغه‌های مخلوط بالایی و پایینی محکم نصب شده‌اند.

فرمان تخلیه بتونیر دستی

۱- صفحه قفل را روی میله با قطر بزرگ در انتهای پایهٔ چهارچوب با لبه‌ روبه‌داخل، بکشید. با دوپیچ امن، هرکدام با یک‌مهره قفل محکم کنید.

۲- فنر را درونفنر را درون لوله بار قرار دهید. آن را با یک انگشت نگه دارید، نوار را روی میله با قطر بزرگ‌تر قرار دهید تا میله خمیده باقی بماند. میله را فشار دهید تا سوراخ‌های موجود در پایه با سوراخ دریل شده، هم راستا شود. یک پیچ شش‌گوش را وارد کنید و یک‌مهره قفل را از طرف دیگر بپیچانید. مهره را مقابل پایه محکم بپیچید، اما نه خیلی محکم به‌طوری‌که از چرخش میله در لولا جلوگیری کند.

برای هم راستا کردن شیار خار، جعبه‌دنده را روی میله چرخ‌دنده بکشید. دو مهره قفل را به میخ برجسته‌ای روی جعبه‌دنده بپیچانید. پایه اتصال پایینی را به چهارچوب با یک پیچ و یک‌مهره قفل محکم کنید.

نحوه کار با بتونیر برقی (بتونیر کوچک)

میله بیرونی با دسته قفل‌کردن یک کنترل وضعیت دیگ فراهم می‌کند که می‌تواند در وضعیت مخلوط، تخلیه و ذخیره قفل شود. دیگ بتونیر با دسته روی میله در موقعیت خود قفل می‌شود که صفحه قفل را روی چهارچوب میکسر می‌کشد. برای شیب دیگ میکسر بتن، نوار شیب‌دار را تا دسته قفل بکشید. این کار باعث می‌شود نوار شیب‌دار و دیگ به یک‌جهت بچرخند.

برای نگه داشتن دیگ بتونیر دستی در یک موقعیت، دسته را با سوراخ تراز کنید، میله شیبدار را ضمن نگه داشتن دیگ، کمی رها کنید. میله شیبدار را بچرخانید تا زمانی که دسته قفل بر روی صفحه قفل در چهارچوب میکسر قرار بگیرد.

موقعیت بارگیری و مخلوط کردن/ بارگیری میکسر آزمایشگاهی

کاملاً سیم‌پیچ را باز کنید. قبل از اتصال به برق، ابتدا آن را به میکسر بتن وصل کنید.
قبل از بارگیری دیگ، همیشه میکسر را روشن کنید. چرخاندن دیگ بتونیر، بارگیری کنید.
مواد را در میکسر پرتاب نکنید تا از چسبیدن محکم به پشت دیگ جلوگیری شود. آن را کم‌کم به طور پیوسته روی لبه بریزید.

روش بارگیری دستگاه همزن بتن

توجه: یک محافظ حرارتی داخلی در موتور برای جلوگیری از گرمای بیش از حد تهیه شده است. محافظ حرارتی هنگامی که موتور خنک می‌شود، به طور خودکار بازگردانده می‌شود.
برای کسب بهترین نتایج، به‌صورت زیر عمل کنید:

  1. به مقدار لازم سنگریزه را به دیگ اضافه کنید.
  2. سیمان مورد نیاز را به دیگ اضافه کنید.
  3. مقدار مورد نیاز شن و ماسه را به دیگ اضافه کنید.
  4. مقدار مورد نیاز آب در دیگ بتونیر دستی بریزید.

تخلیه بتونیر کوچک برقی

هنگام پرشدن بار، بتونیر کوچک برقی را خاموش نکنید. دیگ را با چرخاندن آن خالی کنید.

تمیز کردن بتونیر آزمایشگاهی

۱- دستها را درون دیگ هنگام چرخیدن آن قرار ندهید.

۲- در پایان عملیات هر روز، بتونیر آزمایشگاهی را کاملاً تمیز کنید. میکسر آزمایشگاهی خود را تمیز نگه دارید. کوچک‌ترین چیزی که در دیگ باقی بماند، سفت خواهد شد و هر بار بیشتر می­شود تا وقتی ماشین بی‌فایده شود. سیمان خشک باید از دیگ خارج شود. برای تمیزکردن آن، آجر را داخل دیگ میکسر نکشید. روی دیگ با بیل، چکش یا ابزارهای دیگر برای تمیزکردن مخلوط سیمان خشک شده ضربه نزنید، زیرا ممکن است به میکسر آسیب بزند. تقریباً ۲ دقیقه با استفاده از ۱ مخلوط شن و ماسه، دیگ پاک می­شود. سپس مخلوط شن / آب را تخلیه کنید و با شلنگ آب داخل و بیرون آن را بشویید.

۳- آب را به طور مستقیم بر روی پوشش موتور، به‌ویژه دهانه آن نریزید.

4- هر ماده خارجی روی پوشش موتور را پاک کنید. از بنزین، سورفنتین، لاک الکل یا نازک کننده رنگ، مایعات تمیزکننده خشک یا محصولات مشابه استفاده نکنید. استفاده از محصولات شیمیایی یا حلالها ممکن است بر خواص پوشش که از PET پلی‌اتیلن ساخته شده است تأثیر بگذارد.

دستورات نگهداری بتونیر برقی

۱- قبل از شروع کار با بتونیر برقی، وضعیت کلی ابزار را بررسی کنید. وسایل شل، اتصال قطعات متحرک، قطعات شکسته یا ترک‌خورده، سیم‌کشی برق آسیب‌دیده، تسمه‌های آسیب‌دیده یا پاره شده و سایر شرایطی که ممکن است بر عملکرد درست آن تأثیر بگذارد را بررسی کنید.

۲- بعد از استفاده، بلافاصله تمام پس‌مانده‌های بتن داخل و خارج از میکسر بتن کوچک را بشویید. برای به‌دست‌آوردن بهترین نتایج، درون درام (دیگ) را با یک برس سفت و محکم خوب تمیز کنید. سطح خارجی ابزار را با پارچه پاک کنید.

۳- داخل یا اطراف محفظه موتور آب نریزید.

۴- مرتبا، تمام گیره­ها و اتصالات دیگر را از نظر محکمی بررسی کنید.

۵- هشدار! اگر سیم برق این ابزار برقی آسیب‌دیده باشد، باید فقط توسط یک تکنسین سرویس واجد شرایط تعویض شود.

۶- اطمینان حاصل کنید که قبل از جداکردن پوشش موتور، همیشه سیم از برق جدا شده است. میکسر با یک تسمه کششی مجهز شده است.

۷- دیاگرام سیم‌کشی و الگوی قطعات در این دستور کار فقط ابزار مرجع هستند. نه تولیدکننده و نه توزیع‌کننده هیچ‌گونه نمایندگی یا ضمانتی را به خریدار ارائه نمی­دهد که واجد شرایط برای انجام هرگونه تعمیرات محصول یا واجد شرایط برای تعویض هر قطعه از محصول باشد. فقط تکنسین­های واجد شرایط باید میکسر را تعمیر کنند. هرگونه تعمیرات و نگهداری باید توسط یک تکنسین برق واجد شرایط انجام شود.

۸- قطعات داخل دایره (در شکل) فقط باید توسط یک تکنسین برق واجد شرایط نصب شود.

بررسی تسمه بتونیر آزمایشگاهی

۱- بعد از  ۲۵ ساعت کار اول، تسمه را دوباره محکم کنید. برای تست کشش، مراحل زیر را انجام دهید.

۲- کاور تسمه را باز کنید.

۳- تسمه را از نظر ترک، پارگی در پشت و یا هر آسیب دیگری بررسی کنید. اگر تسمه آسیب‌دیده آن را طبق مراحل زیر تعویض کنید:

۳-۱- پیچ و مهره­های پایه موتور را باز کنید و پایه را تا آنجا که ممکن است بکشید.

۳-۲- ابتدا تسمه قدیمی را از قرقره (چرخ تسمه) بزرگ‌تر بیرون بکشید، سپس آن را از قرقره موتور جدا کنید.

۳-۳- ابتدا تسمه جدید را در اطراف قرقره کوچک قرار دهید، سپس اطراف قرقره بزرگ قرار دهید.

۳-۴- پایه موتور را پایین تسمه حرکت دهید تا به‌درستی کشیده شود. پیچ و مهره­های پایه موتور را محکم کنید.

منبع: abzarino.com

بتونیر چیست؟

شنبه, ۶ آبان ۱۴۰۲، ۰۹:۲۰ ب.ظ | سهراب اشرفی | ۰ نظر


بتونیر دستگاهی است که سبب اختلاط بتن شده و با چرخش مدور سبب می گردد که بتن اصطلاحاً گرفته نشود تا به مصرف برسد. جهت اختلاط بتن در ابعاد کارگاهی و کارهای سبک ساختمانی از دستگاهی به نام میکسر بتن ، مخلوط کن بتن یا بتونیر استفاده می گردد. بتونیر در اصل دستگاهی است که عمل مخلوط کردن بتن را راحت تر می کند. اپراتور بتونیر مقدار مشخصی از سیمان و ماسه و شن را به همراه آب داخل دیگ میکسر بتن ریخته و با روشن شدن موتور مخلوط کن بتن عمل بتن سازی انجام می گیرد. پرکاربرد ترین میکسر بتن دستی از نظر حمل و نقل راحت بین طبقات ساختمان بتونیر 300 لیتری است این دستگاه مخلوط کن سیمان را بتونیر 250 لیتری نیز می نامند. از مزیت های بتونیر 300 لیتری حرکت دادن راحت آن و حجم قابل قبول دیگ میکسر بتن برای عملیات عمرانی می باشد. مواردی است که در قیمت بتونیر 300 لیتری تأثیر گذار است و از آن میتوان به برند و کیفیت موتور میکسر بتن اشاره کرد. بتونیر بسته به نیاز و حجم کار دارای احجام مختلفی می باشد. مخلوط کن بتن می تواند دوچرخ ، چهار چرخ یا بدون چرخ باشد. در خرید بتونیر دقت گردد ورق دیگ مخلوط کن بتون و خلاطه در حد استاندارد باشد. این دستگاه همزن ملات به صورت بتونیر دیزلی ، بتونیر برقی و بتونیر بنزینی تولید و عرضه می گردد. قیمت بتونیر برقی با توجه به کیفیت موتور و ورق دیگ مخلوط کن ملات متغیر می باشد. مهمترین نکته در قیمت میکسر بتن دستی ، الکتروموتور بتونیر می باشد و بایستی دقت گردد که الکتروموتور مخلوط کن بتن حتماً دارای پوسته چدن و در مدل بتونیر 300 لیتری و بتونیر 250 لیتری که دارای موتور تکفاز می باشند مؤکداً از موتور دوخازن استفاده گردد. این به این دلیل است که در الکتروموتور تکفاز چرخش روتور توسط خازن ها انجام می گردد و به دلیل اینکه میکسر بتن برقی برای چرخش دیگ به قدرت زیادی احتیاج دارد، موتورهای تکفاز تک خازن نمیتواند این قدرت را تأمین نماید. لیست قیمت بتونیر 300 لیتری با توجه به کیفیت دیگ و موتور متغیر است و می توانید برای دریافت قیمت روز بتونیر با ما تماس بگیرید و از قیمت انواع بتونیر مطلع گردید. میکسر بتن قیمت های متفاوتی دارد. مثلاً قیمت مخلوط کن بتن برقی دارای سیم پیچی مس با آلومینیوم متفاوت است.

اجزای تشکیل دهنده بتونیر:

بتونیر از چند جزء ساخته شده که مهمترین اجزای آن شاسی بتونیر و دیگ می باشد. دیگ و شاسی از جنس ورق فولادی و فولاد آهن می باشند. معمولاً ضخامت دیگ در لبه ها از 3 میل شروع شده و در دیواره ها به 4 میل و در کف 6 تا 8 میل می شود. سایز قوطی فولادی شاسی نیز با توجه به حجم خلاطه بتن متفاوت است. پس از ساخته شدن دیگ و شاسی آنها را کاملاً رنگ و اپوکسی می نمایند. از اجزای دیگر دستگاه خلاطه بتن می توان به فرمان آن اشاره کرد. فرمان دستگاه بتونیر برقی یا بتونیر بنزینی و حتی بتونیر دیزلی می تواند اهرمی یا گیربکسی باشد. تفاوت فرمان اهرمی و گیربکسی در شکل کارکردن با آن می باشد. معمولاً استفاده از فرمان اهرمی در بتونیر 250 لیتری به بالا غیر ممکن می باشد. به دلیل اینکه شاید در توانتان نباشد که دیگ پر از بتن را با دست و اهرم تخلیه نمایید. پس استفاده از فرمان گیربکسی در بتونیر 250 لیتری و بتونیر 350 لیتری به بالا متداول تر است. معمولاً گیربکس فرمان بتونیر vf86 می باشد. جهت نگهداری بهتر دستگاه بتون ریز سعی گردد مرتباً واسکازین گیربکس بتونیر و گیربکس فرمان چک شود و دنده های دور دیگ یا دنده های زیر دیگ کریس کاری و روان کاری شود.

تفاوت بتونیر دنده زیر و دنده کمر:

اگر دنده های مخلوط کن دور تا دور دیگ باشد به آن بتونیر دنده کمر و اگر دنده های آن زیر دیگ تعبیه شده باشد به آن خلاطه دنده زیر می گویند. تفاوت بتونیر دنده زیر با بتونیر دنده کمر در شکل قرارگیری دنده های آن می باشد. مثلاً در بتونیر دنده زیر، دنده ها در زیر دیگ بوده و چرخش دیگ شبیه حالت دیفرانسیلی می باشد که به طبع آن صدای کمتر و اصطحلاک بیشتری دارد. در بتونیر دنده کمر یا دنده دور، چرخ دنده ها در دور تا دور دیگ بوده و صدای بیشتری نسبت به بتونیر دنده زیر ایجاد کرده ولیکن اصطحلاک آن کمتر از دنده زیر می باشد. در هنگام ساخت ملات ابتدا آب داخل دیگ ریخته و بتونیر برقی یا بنزینی را روشن نمایید. سپس ماسه و سیمان را به صورت دستی یا توسط باکت اضافه نمایید. اختلاط بتن با توجه به عیار مورد نیاز بتن مشخص می گردد و درصد سیمان کم و زیاد می گردد. پس از هر بار اختلاط بتن در بتن ریز داخل دیگ آن را شستشو داده و پس از هر 400 ساعت استفاده سعی گردد موتور و گیربکس ها سرویس گردد.

بتونیر 250 لیتری تا بتونیر 1000 لیتری دارای چرخ نیز می باشد که به دلیل مکانیسم شاسی و نبود فنر در شاسی سعی گردد از یدک کشیدن مخلوط کن بتن یا میکسر بتن با سرعت بالا و در مسافت های بالا خودداری گردد. لاستیک های بتن ریز معمولاً لاستیک های خط دار می باشد و برای مسافتهای طولانی ساخته نشده است. همچنین دقت فرمایید از خرید شاسی های متفرقه و فاقد برند معتبر خودداری فرمایید.

انواع بتونیر و اجزای بتونیر:

 بتونیر 120 لیتری آزمایشگاهی

 بتونیر 140 لیتری آزمایشگاهی یا همان مخلوط کن بتن آزمایشگاهی با دو چرخ فرغونی فرمانی با حمل و نقل راحت

 بتونیر 140 لیتری آزمایشگاهی با دو چرخ فرغونی ساده (بدون فرمان)

 بتونیر 250 لیتری بنزینی و برقی

 بتونیر 300 لیتری برقی

 بتونیر 300 لیتری دیزلی (یا بنزینی)

 بتونیر 350 لیتری برقی

 بتونیر 350 لیتری دیزلی

 بتونیر 400 لیتری نیمه هیدرولیک دیزلی با موتور دیزل 8 اسب هندلی هوا خنک و دینام 7/5 اسب سه فاز و دارای پمپ و شیر هیدرولیک و جک برای بالا بردن باکت و باکت دار به همراه چهار چرخ پیکانی

 بتونیر 500 لیتری برقی

 بتونیر 500 لیتری دیزلی نیمه هیدرولیک با موتور دیزل 10 اسب هندلی هوا خنک و الکتروموتور 10 اسب سه فاز با ورق دیگ 4 میل و باکت دار با جک بالا بردن باکت و دارای شیر هیدرولیک و پمپ با چهار چرخ پیکانی

 

 بتونیر 500 لیتری نیمه هیدرولیک برقی

 بتونیر 750 لیتری هیدرولیک برقی با الکتروموتور 7/5 اسب برای گردش پمپ و الکتروگیربکس 10 اسب برای گردش دیگ و بالابر باکت هیدرولیک توسط جک 20 تنی با ضخامت ورق دیگ 4 میل و تابلو برق راه اندازی دستگاه با وزن 2100 کیلوگرم به همراه چهار عدد چرخ و رولیکی

 بتونیر 750 لیتری هیدرولیک دیزلی با موتور دو سیلندر دیزل و قدرت موتور 20 اسب استارتی یا هندلی هوا خنک و بالابر باکت هیدرولیک با جک 20 تنی و ضخامت ورق دیگ 4 میل و گردش دیگ در دو نوع گیربکسی یا هیدروموتور با وزن 2300 کیلوگرم به همراه چهار عدد چرخ

 

 بتونیر 1000 لیتری هیدرولیک برقی

 بتونیر 1000 لیتری هیدرولیک دیزلی

 بتونیر 2000 لیتری هیدرولیک برقی

 

نکاتی کلی در مورد نگهداری صحیح بتونیر:

 سعی گردد محل استقرار دستگاه مخلوط کن بتن در نزدیکی محل بتون ریزی باشد. البته شاید این مهم بیشتر در مورد بتونیر 250 لیتری و 300 لیتری امکان پذیر باشد.

 در زمان استفاده از بتونیر حتماً از دستکش ، عینک و کلاه ایمنی استفاده نمایید. چون بتونیر دستگاهی پرقدرت و خطر آفرین بوده و می تواند ایجاد مشکل نماید.

 قبل از ریختن مواد بتن داخل دیگ سعی گردد دیگ خلاطه با کمی گریس چرب شود تا محتویات به دیواره دیگ نچسبد.

 به دلیل قرارگیری مخلوط کن بتون در محل غبار آلود، چند وقت یکبار اقدام به تمیز نمودن موتور و گیربکس نموده و دنده های بتونیر را تمیز و مجدداً گریس کاری نمایید.

 سطح واسکازین گیربکس را مرتباً چک نمایید.

 بعد از هر بار استفاده سعی گردد دیگ بتونیر شسته و خشک گردد.

 جهت تعمیر بتونیر حتماً از متخصص کار کمک بگیرید.

 

منبع: abzar724.com